Internationale zoeksystemenb2i portal | Bibliothekskataloge
Overzicht van, en directe toegang tot diverse catalogi van Duitse bibliotheken op het gebied van boek-, bibliotheek- en informatiewetenschap:
° BSB-Katalog
° Fach-OPAC SUB Göttingen
° Katalog St. Galler Zentrum für das Buch
° BSB-Ink (Inkunabelkatalog der Bayerischen Staatsbibliothek)
° BSB-Katalog der Einblattdrucke der Frühen Neuzeit
° BSB-Katalog der Autographen und Nachlässe
° BSB-Codices iconographici
° Katalog der Fachbibliothek der Landesfachstelle für das Öffentliche Bibliothekswesen in Bayern
Start b2i

Bodleian Incunable Catalogue
Catalogus van 15e-eeuwse gedrukte boeken in de collectie van de Bodleian Library, Oxford. Gedigitaliseerde versie van de gedrukte catalogus (Oxford: Oxford University Press, 2005).
Start Bodleian Incunable Catalogue

Early European Books
Early European Books volgt de geschiedenis van de boekdrukkunst in Europa van het allereerste begin tot het einde van de 17e eeuw dankzij kleurenrepoducties met een hoge resolutie van zeldzame en moeilijk toegankelijke gedrukte bronnen. Het materiaal is afkomstig uit de Biblioteca Nazionale Centrale di Firenze, de Koninklijke Bibliotheek (Nederland), de Wellcome Library (Londen) en Det Kongelige Bibliotek (Kopenhagen).
Start Early European Books

English Short Title Catalogue
De English Short Title Catalogue (ESTC) telt ruim 460.000 titels: uitgegeven tussen 1473 en 1800; hoofdzakelijk, maar niet uitsluitend in het Engels; hoofdzakelijk uitgegeven in de Britse eilanden en Noord-Amerika; uit de collecties van de British Library and meer dan 2.000 andere bibliotheken.
Start ESTC

The European Library
The European Library is een gratis dienst die toegang biedt tot bronnen uit de 48 nationale bibliotheken van Europa, in 35 talen. De bronnen kunnen zowel digitaal (boeken, posters, kaarten, geluidsopnamen, video's, enz.) als bibliografisch zijn.
Start The European Library

Heritage Printed Book
Centrale catalogus van Europese drukken van de 15de eeuw tot het midden van de 19de eeuw, samengesteld door het Consortium of European Research Libraries (CERL). Voormalige Hand Press Book Database.
Heritage Printed Book (alleen algemene informatie)
Directe toegang vanuit de KB: Start Heritage Printed Book

Incunabula Short-Title Catalogue (ISTC)
De ISTC is een door de British Library ter beschikking gesteld databestand van de in de vijftiende eeuw met losse letter gedrukte boeken. Het bestand bevat de incunabelen aanwezig in de British Library en vele andere bibliotheken in het Verenigd Koninkrijk en de centrale catalogi van incunabelen in de USA, Italië, België en Nederland. De opname van exemplaren in met name Duitsland en Frankrijk, maar ook in de rest van de wereld is ver gevorderd.
Start ISTC

Reading Europe: European culture through the book
Online tentoonstelling die de mogelijkheid geeft om een aantal literaire schatten uit Europa's nationale bibliotheken in te zien. Bijna duizend boeken uit drieëntwintig landen zijn digitaal doorbladerbaar, in een innovatieve en meertalige presentatie.
Start Reading Europe

Short-Title Catalogus Vlaanderen (STCV)
Online databank met uitgebreide bibliografische beschrijvingen van drukken die van de pers kwamen in Vlaanderen in de zeventiende en achttiende eeuw. De databank bevat meer dan 13.500 editiebeschrijvingen, gebaseerd op de autopsie van meer dan 22.000 exemplaren uit verschillende belangrijke Vlaamse erfgoedcollecties.
Start STCV

Universal Short Title Catalogue
Het project Universal Short Title Catalogue (USTC) richt zich op het verzamelen van informatie over alle boeken gepubliceerd in Europa vanaf de uitvinding van de boekdrukkunst tot aan het einde van de 16e eeuw. Het project (van de universiteit van St Andrews in Schotland) beoogt in 2011 een volledig doorzoekbare databank te presenteren die heel Europa dekt. In totaal zal de databank ongeveer 350.000 edities in 1,5 miljoen overgeleverde exemplaren omvatten, afkomstig uit meer dan 5.000 bibliotheken over de hele wereld.
Start USTC