Andere vakbibliografieën

BoekWeb
Overzicht van links naar boekensites in Nederland en andere landen; gerangschikt naar land en onderwerp.
Start BoekWeb

Book History Online
Internationale bibliografie van boek- en bibliotheekhistorische publicaties in binnen- en buitenland uit 1989-2000. Onderwerpen: geschiedenis van het boek en van bibliotheken; boekproductie, distributie, conservering, bibliografische analyse en het boek in economisch, sociaal en cultureel perspectief.
Start BHO

Catalogus BKVB/UBA
Databases met informatie over de onderzoekscollecties van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam. Sinds 2003 geconverteerd naar de catalogus van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam (UBA).
Start catalogus UBA

CHILDE
Website gewijd aan het behoud en de bevordering van de bekendheid van collecties oude kinderboeken in Europa.
Start CHILDE

Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren
Website over de Nederlandse taal en literatuur met literaire teksten, secundaire literatuur en aanvullende informatie als biografieën, portretten en hyperlinks.
Start DBNL

Fabian-Handbuch
Het Handbuch der historischen Buchbestände in Deutschland, Österreich und Europa (Fabian-Handbuch)combineert drie bibliografische zoekinstrumenten: de Wolfenbütteler Bibliographie zur Geschichte des Buchwesens (WBB), de Bibliographie der Buch- und Bibliotheksgeschichte (BBB) en de catalogus van het St. Galler Zentrum für das Buch (SGZFB).
Met meer dan 400.000 monografieën, tijdschriften en artikelen is het Fabian-Handbuch de meest uitgebreide bibliografische database voor boek- en bibliotheekwetenschap in het Duitse taalgebied.
Start Fabian-Handbuch

Picarta
Picarta bevat bibliografische gegevens, inhoudsopgaven van tijdschriften en verwijzingen naar full text en webpagina's.
Start Picarta

Rarebooks.info
Website die toegang biedt tot de grootste bibliografie van zeldzame boeken op het internet in de wereld.
Start Rarebooks.info

Stichting Bibliotheek van het Boekenvak
Website van de Stichting Bibliotheek van het Boekenvak (SBB) - een omvangrijke en veelzijdige verzameling archivalia, boeken en ander (efemeer) drukwerk betreffende de Nederlandse boekenwereld vanaf de 17e eeuw tot heden.
Start SBB

SHARP
Index op de hyperlinks aangeboden door de Society for the History of Authorship, Reading and Publishing (SHARP).
Start SHARP