´╗┐

Bibliopolis is de elektronische nationale geschiedenis van het gedrukte boek in Nederland. Het is een wetenschappelijk, interactief informatiesysteem waarmee de onderzoeker zicht krijgt op de stand van het boekwetenschappelijk onderzoek en tevens toegang heeft tot documentatiemateriaal.

Inhoud

Bibliopolis biedt de onderzoeker geïntegreerde toegang tot diverse digitale informatiebronnen:
• Handboek
Overzicht van de geschiedenis van het gedrukte boek in Nederland, in 158 lemma's geschreven door 42 vooraanstaande boekwetenschappers.
• Digitale beeldbank
Afbeeldingen over de geschiedenis van het gedrukte boek in Nederland, een selectie van hoogtepunten uit de Nederlandse boekdrukkunst, portretten van drukkers en uitgevers, lettertypen, drukkersmerken, watermerken enz.
• Naslagapparaat
Uitgebreide zoekmogelijkheden naar biografische gegevens, bibliografische bestanden, informatie over boekenveilingen, wegwijzer naar boekhistorische websites en naar bijzondere collecties in Nederlandse wetenschappelijke bibliotheken.
• Secundaire literatuur als full text
Gedigitaliseerde veelgebruikte boekhistorische studies.
• Retrospectieve bibliografie
Verwijzingen naar on line catalogi in binnen- en buitenland die het gedrukte boek registreren en ontsluiten.

Informatie

Uitgebreide informatie over deze bronnen vindt u in de hulpschermen (op te vragen via de knop "Help" in de bovenste menubalk). Daar vindt u ook meer informatie over de diverse zoekmogelijkheden die het systeem biedt.

Toegankelijkheid

Toegankelijkheidsverklaring van Bibliopolis

Onderhoud

Bibliopolis is ontwikkeld door de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met de universiteiten van Amsterdam, Leiden, Nijmegen en Utrecht en de Nederlandse Boekhistorische Vereniging. Het systeem, inclusief de onderliggende database en de bijbehorende zoekfaciliteiten, wordt onderhouden door de Koninklijke Bibliotheek.